11. Kow gwe! (Kom, we gaan)
28 augustus 2025 - Matapica, Suriname
Woensdag 27 augustus 2025
Onze hotelkamer is gesitueerd op de begane grond en vlakbij het receptiegebouwtje. De kamer is prima. Dagelijks kloppen er dames van de schoonmaakdienst op de deur om altijd eerst te vragen ‘Goedemorgen, hoe gaat het met u?’. Met vervolgens de vraag of we nog iets nodig hebben. Toiletpapier, schone handdoeken of water. Eens in de drie dagen wordt er schoongemaakt en krijgt ons bed schone lakens. Geen klachten hier. Zwaar werk voor de kamerdames in dit klimaat.
Maar omdat we zo dichtbij de receptie zitten hebben we vaak last van busjes die hier parkeren en in alle vroegte gasten ophalen. Voor het vliegveld of excursies. Niemand die er aan schijnt de denken dat er op een paar meter afstand andere gasten nog liggen te slapen. Hardop praten en zelfs roepen. Om nog maar niet te spreken over de rolkoffers over het pad vlak langs ons raam… We hadden niet de meest fijne locatie in het hotel, dus.
Vanmorgen is het minder druk in de ontbijtzaal. We genieten weer van een Grietjebie die, gezeten op een balk boven ons hoofd, haar mooie roep laat horen!
Voor de vogelliefhebbers even googelen naar Grietjebie geluid. Op Youtube staan wel een paar filmpjes. ‘Onze’ Grietjebie is wel een heel uitbundig en opgewonden standje!
Pas na het ontbijt stap ik onder de douche. Het duurt namelijk heel lang voor mijn haar droog is in deze vochtige warmte.
Terwijl ik op de kamer mijn haar droog probeer te krijgen, gaat Johan nog iets halen bij de Chinese winkel en gaat daarna onze huurfietsen weer inleveren. Daarna maakt hij nog een rondje op het hotelterrein om dat op film vast te leggen.
In de middag settelen we ons een aantal uren onder de overkapping bij het zwembad. Nog een laatste rustige middag. Eigenlijk ook te heet om nog iets te voet te ondernemen.
De lunch slaan we vandaag weer eens over en aan het einde van de middag gaan we op pad voor ons laatste avondmaal in Paramaribo. Vanavond gaan we nog een keer naar Mezze, het Turkse restaurant.
Morgen gaat een hele lang dag voor ons worden. Na het ontbijt moeten we onze spullen inpakken en om 11.40 uur worden we al naar het vliegveld Zanderij gebracht. Onze vlucht is gepland om 16.35 uur. Dat wordt een poos omhangen in de vertrekhal. Een avond- en nachtvlucht dus. Hopelijk kunnen we een beetje doezelen, maar meestal lukt ons dat slecht. Het is niet anders. Als het allemaal goed verloopt komen we rond 6.30 uur in de ochtend aan op Schiphol. Vervolgens nemen we de shutllebus naar hotel VanderValk, waar onze auto geparkeerd staat. En dan… terug naar Appelscha waar we worden herenigd met onze poes Rosie (die twee weken geweldig verzorgd is door Kees en vooral Regina!).
De mensen die hebben gereageerd op de blog worden hartelijk bedankt voor de interesse en meeleven. Altijd leuk voor een blogger om reacties te ontvangen. Het verhaal is, zoals we verwacht hadden, minder spectaculair dan dat van vorige reizen. Ik heb geprobeerd om er, samen met Johan, toch nog wat van te maken.
Hartelijke groeten van Ankie en Johan
Een hele voorspoedige terugreis gewenst en we Appen gauw weer. Groetjes daar!!! xxx
Goede reis en tot ziens
Wij hebben het met interesse gelezen en ook dat het toch een wat andere vakantie was als anders.
En nu weer wennen aan iets andere temperaturen.
Lieve groetjes
Groetjes jan en lammy.